Polonya’da geçerli oturma iznine sahip Ukraynalı sayısı 300 bini aştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya Yabancılar Dairesi’ne göre, Polonya’da geçerli oturma iznine sahip Ukraynalı sayısı 300 bini geçti.

Polonya Yabancılar Ofisi yaptığı açıklamada, “Bu fenomeni etkileyen ana faktörler, Ukrayna’daki ekonomi ve ekonomik durum, vizesiz bir rejimin getirilmesi ve Polonya işgücü piyasasına daha kolay erişim oldu.” denildi.

Diplomatlar vatana ihanet şüphesiyle yargılanmak istenen Poroşenko’ya yönelik siyasi zulmü kınadı

Rakamların, Ukraynalıların geçici göç yerine Polonya’da uzun süreli kalmayı tercih ettiğini gösterdiğini belirten yayında “Polonya, iş ilanları kapsamında fırsatlar olmasının yanı sıra, Ukrayna vatandaşları için Business Harbour programını da genişletti. Bu, girişimcilere ve BT endüstrisi profesyonellerine yönelik, Polonya topraklarına taşınmayı kolaylaştıran kapsamlı bir pakettir.” denildi.

Yabancılar Dairesi’ne göre, Polonya’da geçerli oturma izni kartlarına sahip Ukraynalıların yaklaşık %60’ı 18 ila 40 yaşları arasında. 18 yaşın altındaki çocuklar ve gençler nüfusun %12’sini, 40 yaş üstü vatandaşlar ise %28’ini oluşturmaktadır. Rakamlar, yüzde 54’ünün de erkek olduğunu gösteriyor.

Ukraynalıların yaklaşık %84’ü 3 yıldan fazla geçerli olmayan geçici oturma iznine sahiptir. Yüzde 77’si çalışma izni yoluyla oturum hakkı alırken, aile birleştirmeden ötürü %12 ve eğitim amaçlı %2’dir.

Ölümcül trafik kazasına karışmaktan aranan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ukrayna’ya iade edildi

Yukarıdaki veriler, Polonya’da vizesiz veya vize bazlı geçici olarak kalan kişileri kapsamamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com