Polonya yabancıların istihdamını kolaylaştırıyor: Ukraynalı işçilerin sayısında artış bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya hükümeti yabancılarla ilgili yasayı değiştiriyor. Bu, Ukraynalıların belge edinmeleri kolaylaştıracak ve Polonya’da resmi olarak daha yüksek ücretle iş bulabilmelerini sağlayacak.

İstihdam şirketi Jobian tarafından bildirildiğine göre Polonya hükümeti, yabancılar yasasında değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bu, Polonya’ya gelen işçi göçmenlerinin kalış ve çalışmalarının yasallaştırılmasını kolaylaştıracak ve aynı zamanda ücretlerin artması için bir faktör haline gelecektir.

Yapılan değişiklikler, mevsimlik çalışma izni verilmesi prosedürüne ve izin verilen çalışma süresinin 24 aya uzatılarak yabancıya iş verilmesi başvurusuna ilişkindir.

Kiev’de, Hreşçatik Caddesi onarımı için 740 milyon harcanacak: İhaleyi Onur İnşaat kazandı

Ayrıca, işveren değişikliği durumunda oturma ve çalışma izninin (oturma kartı) değiştirilmesi için yeni bir basitleştirilmiş rejim getirilebilir. Geçici oturma ve çalışma izni almak için artık garantili bir ikamet yerine ihtiyacı ortadan kalkacak.

Polonya makamlarının bu kararı, oturma kartı alma talebindeki artışın yanısıra Ukrayna’dan gelenler de dahil olmak üzere göçmen işçi sayısındaki artıştan kaynaklandı. Resmi istihdam, belge almanın basitleştirilmesi dikkate alındığında, çalışanların daha yüksek maaş almasına izin verecek.

2020’de yaklaşık yarım milyon Ukraynalı resmi olarak Polonya’da çalışıyordu. Bu, 2019’dan %11 daha fazla. Uzmanlar, yasanın kabul edilmesiyle sayılarının önemli ölçüde artacağını söylüyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com