Polonya, Ukrayna’ya 25 bin ton benzin gönderecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya hükümeti, Ukrayna’daki akaryakıt kıtlığı sebebiyle Ukrayna pazarına 25.000 ton benzin göndermeye karar verdi.

Polskie Radio’nun bildirdiğine göre, 18 Mayıs’ta Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko tarafından Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskova ile Kiev’de yaptığı görüşmede, “Polonya hisse senetlerine yapılan yardımın bir parçası olarak, akaryakıt piyasasını dengelemek için 25 bin ton benzin gönderilecek. Ukrayna bu kaynakları önümüzdeki hafta başından itibaren almaya başlayacak.” dedi.

Cannes Film Festivali’nin açılışında konuşan Zelenskiy “Büyük Diktatör” filmini hatırlattı

Şu anda, Polonya-Ukrayna sınırının yakıt taşıma kapasitesini artırma çalışmaları devam ediyor. Ek olarak, Polonya ve Ukrayna ortaklaşa yeni tedarik hatları ve yeni enerji güvenlik sistemleri oluşturuyor.

Daha önce Avrupa Birliği, akaryakıt ithalatındaki mevcut zorlukları ortadan kaldırmak ve benzin istasyonlarına benzini daha hızlı ulaştırmak için Ukrayna’ya özel “dayanışma koridorları” başlatmıştı.

Ayrıca Altyapı Bakanlığı, Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı ile batı kontrol noktalarından bir tanesinin sadece yakıt kamyonları için düzenlenmesi konusunda anlaştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com