Polonya, Ukraynalılara iş sağlanmasını önemli ölçüde basitleştirmek istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya makamları, yabancıların, özellikle de Ukraynalıların yerel işgücü piyasasına erişimini kolaylaştırmak için bir dizi kolaylık getirmeyi planlıyor.

Polonya Kalkınma, Çalışma ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Iwona Michalek tarafından yapılan açıklamada “Biz yabancıların kolayca Polonya’ya gelebilmelerini istiyoruz. özellikle Polonyalıların çalışmaya isteksiz ve yetersiz olduğu uzmanlık alanlarında kolaylık sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.

Ona göre yurt dışından gelen işçiye önemli bir ihtiyaç var. Ve bu sadece inşaat veya ticaret gibi geleneksel alanlarla ilgili değil.

Bakan Yardımcısı, Polonyalı işverenlerin Ukrayna veya Beyaz Rusya’dan gelen göçmen işçileri çok olumlu değerlendirdiğini kaydederek, yabancıların istihdamına ilişkin prosedürün basitleştirilmesinin, Polonya’nın pandemi sonrası dönemde restorasyonu için yakın zamanda kabul edilen Ulusal Planda yer aldığını belirtti.

Özellikle yabancılara çalışma izni verilmesi sürecinde bölgesel çalışma departmanlarının rolünün artırılması, bu tür belgelerin alınma süresinin kısaltılması ve gereksiz formalitelerin sınırlandırılması ve sürecin dijitalleştirilmesi planlanmaktadır.

Çeşitli tahminlere göre Polonya’da 1-1.5 milyon Ukrayna vatandaşı çalışmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com