Polonya Ukraynalılara çalışma vizesi vermeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki Polonya Büyükelçiliği tarafından bildirildiğine göre Ukrayna’daki Polonya Cumhuriyeti Konsolosluğu’nun çalışmaları kısmi olarak yeniden başlıyor. Polonya konsoloslukları 4 Mayıs Pazartesi gününden itibaren çalışma vizesi vermeye başlıyor.

Yapılan resmi açıklamada, “4 Mayıs’tan itibaren Ukrayna’daki konsoloslukların vize vermeye devam edecektir. İlk dönemde, tarım ve bahçecilik çalışmalarının yanı sıra uluslararası taşımacılık için vize talepleri kabul edilecek.” denildi.

Bu bağlamda, tarım ve bahçecilik çalışmalarının yanı sıra uluslararası taşımacılığın uygulanması ile ilgili belgelere sahip olan adaylar, elektronik vize başvurusu için kayıt yaptırabilirler .Farklı amaçlarla başvuranların taleplerinin kabul edilmeyeceği bildirilmektedir.

COVID-19 salgını ile bağlantılı olarak Ukrayna’daki Polonya konsoloslukları 16 Mart’ta geçici olarak çalışmayı bırakmıştı.

Kiev’deki Polonya Büyükelçiliği dışında Lviv, Lutsk, Vinnitsa, Harkov ve Odessa’da Polonya Cumhuriyeti konsoloslukları bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com