Polonya ile Ukrayna sınırında tarihteki en büyük kehribar kaçakçılığı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya-Ukrayna sınırında yıl boyunca kaçak olarak yurtdışına çıkarılmak istenen en yüksek miktardaki kehribar ele geçirildi. Kaçakçılar ayrıca binlerce paket sigara da geçirmeye çalıştılar. Ancak sınır muhafızları kaçakçılığı önlemeyi başardı.

Sınır servisinin basın merkezi, Polonya’daki kolluk kuvvetlerinin Ukraynalı kaçakçı olduğu ortaya çıkan iki kişiyi tutukladığı bildirildi. Ajansa göre, saldırganlar, değeri 50 bin avro olan 103 kilogram kehribar ile gözaltına alındı. Ayrıca, iki Ukraynalı Polonya’ya yaklaşık 4 bin paket sigara geçirmeye çalıştı ve bunun değeri de 13 bin avroya ulaşıyordu.

Olayın Lublin civarında meydana geldiği kaçakçıların Polonya’da bulunan Batı Bug Nehri’nin diğer tarafına kehribar ve sigara taşımayı başardıkları belirtilmiştir. Yerel sınır muhafızları kaçakçıları Ukrayna kolluk kuvvetlerine teslim etti. Kuruluş ayrıca, bu durumun 2019’un en büyük kaçakçılık olayı olarak değerlendirildiğini söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com