Polis Kiev’de Sahte Döviz Alışverişi Yapan Çeteyi Yakaladı(Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçlerinde daha önce sahte dolar operasyonunda tutuklanan iki kişinin de bulunduğu şebeke yakalandı. Araç arama sırasında arabanın bagajında, kolluk kuvvetleri bilgisayar ve fotokopi ekipmanı, hatıra paralar, paketleme cihazı, 42 adet yasal araç plakası, cep telefonu ve yedi sim kart bulundu. Bir suç işlenmesi üzerine cezai kovuşturma başlatılmıştır.

Kiev’deki Pankovski Caddesi’ndeki polis memurları, Lugansk bölgesinden gelen 25 yaşındaki bir Ukraynalı tarafından kullanılan aracı durdurdu. Kiev’de yerleşik bir sahte para şebekesinin elemanı olduğundan şüphelenen polis sorgulamalara devam etti ve arabulucu ve organizatör rolünü üstlenen iki suç ortağını daha yakaladı.

Kötü niyetli kişilerin internette avantajlı bir oranda döviz kuru satışı ilanı verdikleri bildirildi. Teklife, yaklaşık 20 bin dolar takas etmeye karar veren bir başkent sakini tarafından yanıt verildi. Bir kişi aradı ve buluşmayı kabul etti, ancak takas sonrasında grivna yerine sahte para olduğu görüldü.

 

Kiev’deki Ulusal Polis Genel Müdürlüğü başkanı Andriy Krişçenko “Saldırgan, takasın gerçekleştiği araçta suçun işlendiği yerin yakınında gerçek kanıtlarla tutuklandı. Soruşturma sırasında polis suç ortaklarının izini sürdü. Böylece, üç kişiden oluşan bir çete gözaltına alındı. Bunlar kendi arasında, organizatör, aracı ve kasiyer olarak işbölümü yapmışlardır.”

“Büro altında kurdukları garajda, bilgisayar ve fotokopi ekipmanları, sahte paralar, plastik şeritler, sahte plakalar, cep telefonları ve SIM kartlarla, paketleme makinesi buldular. Tüm maddi kanıtlar alındı ve uzmanlara yönlendirildi.”

Savcı, 190. maddenin 3. Bölümüne göre (Ukrayna Dolandırıcılık Kanunu) cezai kovuşturmayı sürdürüyor ve suçluların üç ila sekiz yıl hapisleri isteniyor.

Kaynak: npu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com