Podol’daki cinayetin şüphelileri Odessa’da yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Savcılığı’ndan verilen bilgiye göre Kiev’in Podol bölgesinde iki kızın acımasızca öldürülmesi şüphesiyle Odessa’da gözaltına alınan cinayet zanlısı Kiev’e götürülecek.

“Daha önce mahkumiyeti bulunan 34 yaşındaki zanlı ve yanındaki bulunan 19 yaşındaki bir kız bugün Odessa tren istasyonunda tutuklandı. Şüpheliler soruşturma için Kiev’e getirilecekler.” denildi.

Yapılan açıklamada 16 yaşındaki Maria Kaminina ve 19 yaşındaki Eva Lisenko‘nun cesedi yeni yılı geçirmek için kiralanan dairede bulunduğu; kızların ortadan kaybolduğuna dair polise 2 Ocak’ta bildirim yapıldığı ve dairenin balkonunda bulunan dolapta bedenlerinde derin kesikler tespit edildiği belirtilmiştir.

Bugün, 6 Ocak’ta, Odessa polisi biri erkek ve biri kadın iki kişiyi, iki genç kızı öldürme şüphesiyle gözaltına almıştır. Bir polis kaynağına göre, büyükşehir polisi 34 yaşındaki Sergey Ksendzik ve 19 yaşındaki Elizaveta Bershatskaya‘nın öldürülmesi şüphesiyle arananlar listesinde bulunduğunu belirtmişti. Kiev’deki Ulusal Polis Ana Müdürlüğü başkanı Andrey Krisçenko, cinayet şüphesiyle gözaltına alınan adamın daha önce tecavüz nedeniyle mahkumiyeti olduğunu söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com