Pegasus ve AnadoluJet arasında Kiev-Ankara rotasında rekabet kızıştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bir Türk Hava Yolları şirketi olan düşük maliyetli Anadolu Jet ile Pegasus Havayolları arasında Kiev-Ankara hattında fiyat rekabeti görülmeye başlandı.

Özellikle Nisan ve Mayıs ayı fiyatlarında bu rekabetin sonuçları daha net olarak görülürken, Pegasus’un kabin bagajına ek olarak, bagaj olan EKO seçeneğinde de bagaj için ek ücret almaması dikkati çekti. Anadolu Jet ise hem kabin, hem de bagaj kabul etmekle birlikte uçakta hafif yiyecek hizmeti de vermektedir.

Seçilen güne göre Pegasus Havayolları ile 44 dolara gidiş dönüş fiyatıyla uçmak mümkün olurken, Anadolu Jet’te ise fiyatlar 62 dolardan başlamaktadır. Haziran ayında ise fiyatlar 79 dolar üzerine çıkmaktadır.

Aşağıda örnek ekran görüntüleri yer almaktadır.

AnadoluJet, 30 Mart’ta Kiev-Ankara hattını hizmete açarken, Pegasus Havayolları’na benzer bir tarifeyle, o da Borispol havalimanına gece uçmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com