Pegasus Havayolları kabin bagajı taşınmasına yeni düzenleme getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pegasus Havayolları, el bagajı ağırlığındaki kısıtlamayı kaldırıyor; ancak izin verilen eşya sayısını sınırlayacak. Yeni kurallar 26 Ocak 2021’den itibaren tüm biletler için geçerli olacak.

Fotoğraf: Taha Sas, unsplash.com/@mrdrcocktail

26 Ocak sonrasında Pegasus Havayolları ile uçuşlarda kabine sadece 55x40x20 cm boyutlarına kadar herhangi bir ağırlıkta sadece tek bir valiz almak mümkün olacak. Tüm ek çantalar ve eşyalar – kitaplar, dizüstü bilgisayar, sırt çantası, evrak çantası- tek parça el bagajı ile birlikte paketlenmelidir.

Küçük el çantası, kozmetik çantaları, cüzdanlar ve Duty Free paketleri istisna olup izin verilen el bagajı hakkına ek olarak bunlar yine de taşınabilir.

Bir yolcu uçağa binmek için daha fazla el bagajı getirirse, check-in yaptırması gerekecektir. Bununla birlikte, bilet tarafından böyle bir hüküm sağlanmadıysa veya halihazırda kullanılmışsa, yolcunun fazla el bagajının taşınması için bir ücret ödemesi gerekecektir.

25 Ocak 2021’e kadar olan uçuşlar için eski kurallar geçerlidir. El bagajı olarak, 55x40x20 cm’ye kadar boyutlarda ve 8 kg ağırlığa sahip bir parçanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz bir ek kişisel eşya (dizüstü bilgisayar, kamera, sırt çantası, evrak çantası, şemsiye) alabilirsiniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com