Pazar kızışıyor: Allo, express kargo şirketi ile Ukrayna pazarına giriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Beyaz eşya ve tüketici elektroniğinde ticaret ağını geliştiren Allo şirketler grubu, Ukrayna’da hizmet vermek üzere yeni bir posta ve lojistik şirketi “Allo Express”i başlattığını duyurdu.

Birleşik Devlet Posta Operatörleri Siciline kaydının yapıldığını belirten Allo Şirketler Grubu CEO’su Maxim Raskin mesajında.“Bugünün gerçeklerinde ve perakende satışların online olarak önemli ölçüde artması gözönünde bulundurularak, kendi lojistik süreçlerimizi yeniden yapılandırmaya ve kendi posta operatörümüzü oluşturmak için yatırım yapmaya karar verdik. Teslimat hizmetini iki yönde geliştirmeyi planlıyoruz: İnternet siparişlerinin herhangi bir “Allo Express” şubesine teslimi, ve ayrıca adreste alıcıya kurye teslimatı.” dedi.

Posta operatörü “Allo Express” in ofisleri Ukrayna’nın 140 şehrinde mevcut “Allo” mağazalarında yer alacak.

Mesaja göre, klasik posta hizmetlerine ek olarak, operatör, Electrum Payment System LLC (NBU lisans No. 43) ile ortaklaşa bir dizi finansal hizmet sağlamayı da planlıyor: Electrum ödeme sistemi hesap oluşturmadan para transferi olanağı vermektedir.

Şirkete göre, hizmet yakın gelecekte posta operatörünün tüm şubelerinde sunulacak.

Mevcut Allo mağazalarının dışında da dahil olmak üzere çeşitli postane formatlarının geliştirilmesi planlanıyor.

2021’de Allo sitesi üzerinden verilen tüm siparişler Allo Express’in ofislerinden alınabilecek veya kurye ile teslimatı sağlanabilecek.

Sektördeki diğer oyuncular:

Ukrayna’nın en büyük ticari ve endüstriyel grubu Fozzy Group’un bir parçası olan posta ve lojistik hizmeti Justin, Ekim 2018’den beri Ukrayna’da faaliyet gösteriyor.

2001 yılında kurulan Nova Poshta Şirketler Grubu, halen Ukrayna’da express kargo pazarının lideridir. Şirketin ağında, ülke genelinde 7 binden fazla şube bulunmaktadır.

Mist Express, Delivery, DHL Ukraine, Günsel gibi bir dizi başka posta ve lojistik şirketi de Ukrayna pazarında faaliyet göstermektedir.

“Allo” 1998 yılında kurulmuş olup Ekim 2020 itibariyle, Ukrayna’nın 140 şehrinde 345 perakende satış mağazasına sahiptir.

Birleşik Devlet Sicili’nde, Allo LLC’nin katılımcıları Dnipro-Invest 2016 (% 96.09), Dmitry Derevitsky (% 3.61), Maxim Raskin (% 0.3) olarak tanımlanmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com