Paskalya yaklaşıyor. Mayıs ayının ilk 10 gününde 7 gün tatil var.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 2021 yılında Paskalya, Uluslararası İşçi Bayramı ve Zafer Bayramı Mayıs ayının başlarında kutlanmaktadır. Tüm bayramlar resmi tatil olup, Ukraynalılara ek dinlenme günleri sağlamaktadır.

Ukraynalılar 2021’de paskalyayı 2 Mayıs’ta kutlarken, 1 Mayıs’ta Uluslararası İşçi Bayramı’nı kutluyor. Her ikisi de resmi tatil olup haftasonuna denk gelmektedir.

İş Kanunu’nun 67. maddesine göre resmi tatilin haftasonuna denk gelmesi durumunda tatil günü haftasonunun ertesi gününe ertelenir.

Bu sebeple, Ukraynalılar 1 Mayıs’tan 4 Mayıs’a kadar dört günlük bir tatil (Cumartesi-Salı günleri arasında) geçirecekler. (Uluslararası İşçi Bayramı’na denk gelen Cumartesi 3 Mayıs Pazartesi gününe, Paskalya’ya denk gelen Pazar tatili ise 4 Mayıs Salı gününe ertelenmiştir) .

Buna ek olarak, Ukrayna 9 Mayıs Pazar günü, tatil gününün 10 Mayıs’a ertelenmesini de sağlayan ulusal bayram Zafer Bayramı’nı kutluyor.

Sonuç olarak Mayıs ayının ilk 10 gününde sadece 5, 6, 7 Mayıs tarihleri işgünüdür.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com