Parnassus: ”Trump, Ukrayna’ya yapılan tüm yardımları dondurmakla tehdit etti”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donald Trump’ın avukatı Lev Parnassus’un yakın bir arkadaşı tarafından MSNBC ile yapılan bir röportajda belirtildiğine göre geçen Mayıs ayında Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’e, Joe Biden’in oğluna karşı soruşturma yapılmazsa tüm Amerikan yardımlarının durdurulacağı konusunda bir ültimatom verildi.

Rbc.ua’nın haberine göre, Parnassus, Zelenskiy’nin ekibiyle tüm temasların Giuliani‘nin yönlendirmesiyle yapıldığını belirtti.

Parnassus, Zelenskiy’nin ekibiyle tüm ilişkilerinin Trump‘a bu konuşmalar hakkında ayrıntılı olarak anlatan Giuliani tarafından yönetildiğini belirtti.

“Başkan Trump ne olduğunu tam olarak biliyordu. Tüm hareketlerimi biliyordu. Rudi Giuliani’nin ya da başkanın rızası olmadan hiçbir şey yapamazdım.” dedi.

Parnassus’un bu açıklamaları, başkanın Ukrayna‘ya geçen yaz Biden nedeniyle hayati önemdeki askeri yardımın dondurulmadığı yönündeki önemli argümanı baltalıyor.

Parnassus, “Anlamı şuydu: sadece askeri yardımla ilgili değildi. Herhangi bir yardımla ilgiliydi.” dedi.

Buna karşılık Giuliani, Parnassus’un ifadelerini “üzücü” olarak nitelendirdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com