Pandeminin etkisi: 2020’de Ukrayna’da restoran sayısı % 20 azaldı (Uzman görüşü)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki restoran ve kafelerin sayısı yaklaşık 4 bin azaldı. 2020’nin başında 18 bin 600 olan restoran ve kafe sayısı 2021 yılı Ocak ayında 14 bin 700’e düştü.

“Ukrayna’nın restoranları” analitik merkezi direktörü Olga Nasonova “Olumsuz senaryoya göre geçen yıl Mart ayında işyeri sayısının neredeyse yarı yarıya azalacağı öngörülmüştü. Gördüğünüz gibi pazarımız göreceli bir istikrar gösterdi. Çalışan kuruluşların sayısındaki düşüşle birlikte, piyasa hacminde parasal olarak neredeyse % 30 bir azalma oldu ve 14.1 milyar UAH ciro gerçekleşti. Bu, çok sayıda işletmenin tecrit nedeniyle fiziksel olarak kapatılmalarının yanısıra yabancı turist eksikliğinin bir sonucudur.” dedi.

Uzman, mevcut kilitlenmenin piyasa üzerindeki etkisinin minimum düzeyde olacağını tahmin ediyor. Nasonova, “Yalnızca, tamamen kapatmayı planlayanlar kapanacak. Çoğu, halihazırda tecrit döneminde en uygun çalışma biçimini oluşturmuş durumda.” dedi.

Bu yıl restoran pazarının yeniden canlanmaya başlayacağını belirten Nasonova, “Pek çok ilginç yer boşaldı, kiraları da düştü. Şu anda hibrit formatlar daha çok talep görüyor: mağaza-kafeler ya da mağaza-barlar.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com