Oxford bilim adamlarına göre Ukrayna ikinci COVID-19 dalgası riski en yüksek ülkeler arasında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Oxford Üniversitesi’ndeki bilim adamları tarafından 25 binden fazla koronavirüs vakasının kaydedildiği 45 ülkedeki durum analiz edildi 10 ülkede ikinci dalga tehlikesi bulunduğu yönünde rapor hazırlandı.

koronavirüs vakası

Yayınlanan raporda, “Şu anda koronavirüs enfeksiyonlarında ciddi bir artışla karşılaşan on ülke, salgınları ortadan kaldırmak için daha az sıkı tedbirleri alan ülkeler arasında yer alıyor.” denildi.

Bu ülkeler arasında Almanya, Ukrayna, ABD, İsviçre, Bangladeş, Fransa, İsveç, İran, Endonezya ve Suudi Arabistan belirlenmiştir.

Bilim adamlarına göre, bu ülkeler etkili halk sağlığı politikasını ortadan kaldıran bir salgına “rahat tepki” gösteren ülkeler arasında.

Uzmanlar, bu ülkelerin her birinin ikinci bir enfeksiyon dalgası olasılığı ile karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Geçen hafta Ukrayna’da, bu çalışmaya göre yeni enfeksiyonların sayısı % 29.3 artarak 39.014 vakaya yükseldi. Böylece, artışın % 37.6 olduğu Almanya’dan sonra yeni enfeksiyon oranı açısından ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada % 24.6 ile Amerika Birleşik Devletleri bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com