Otomobil parçası diye 100 milyon değerinde akıllı telefonları Ukrayna’ya sokmak istediler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanları değeri 100 milyon grivnanın üzerinde tanınmış pahalı dünya markalarından akıllı telefonlar ve taşınabilir cihazlar, Avrupa’dan otomobil parçası olarak ithal edilmek istenirken yakalandı.

SBU basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre “Soruşturmanın ilk aşamasına göre, Kiev’deki ithalatçı şirket ve bir aracı şirket yasadışı faaliyet içerisinde tespit edildi. Otomobil parçaları kisvesi altında Ukrayna’ya cep telefonu ve ekipman ithal etmek üzere anlaştılar.

Bugün Ujgorod kontrol noktası görevlileri ürünleri taşıyan kamyonu sınırdan geçerken durdurdu ve muayene sırasında, gümrükte beyan edilen ürünler yerine, markalı akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve diğer ofis ekipmanlarını tespit etti. Eğer geçiş başarılı olsaydı, devlet ödenmemiş gümrük vergiler nedeniyle milyonlarca dolar zarar görecekti.” denildi.

Gümrük kontrolü çalışanlarının da yasadışı işlemlere katılımı soruşturulmaktadır.

Kaynak: ssu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com