Orlovka- Isaccea feribot seferleri Ukrayna-Romanya arasında hizmet vermeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Sınır Teşkilatı basın servisinde bildirildiğine göre 10 Ağustos sabahı Ukrayna-Romanya sınırında Orlovka-Isaccea feribot seferleri başladı.

Orlovka- Isaccea feribot seferleri Ukrayna-Romanya

İzmail bölgesindeki sınır muhafızları şu anda sadece yük araçlarının kaydını yapıyor. Tarafların kararı ile şu anda kontrol noktasından sadece kamyonlar geçebiliyor.

Tuna Nehri boyunca Ukrayna ve Romanya’yı birbirine bağlayan Orlovka – Isaccea feribot geçişi Eylül 2019’da test edilmişti.

Odessa bölgesinin güneyinden Avrupa Birliği’ne doğrudan erişim sağlayacak projenin uygulanması sayesinde, mesafe 200 km azalırken gümrük işlemlerinde 10-12 saatlik bir hızlanma beklenmektedir.

Romen gümrük ve sınır hizmetlerinin teçhizatının nihai hazırlığının ardından geçişin tam olarak açılması bekleniyor. Geçişte dört feribotun çalışacağı varsayılmaktadır.

Geçiş Tuna’nın en dar kısmında inşa edildi. Proje bedeli 12 milyon euro olup iki özel şirket tarafından finanse edilmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com