Onur İnşaat’ın yaptığı Ukrayna’nın en yüksek köprüsü resmen açıldı!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın en yüksek köprüsü resmen açıldı! Zaporoje Köprüsü Dinyeper’in iki kıyısına birbirine bağlayarak aynı zamanda birliğin sembolü haline geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Onur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz, Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Onur Grup Genel Koordinatörü Emre Karaahmetoğlu ve yüzlerce Zaporoje sakininin katılımıyla zaporoje Köprüsü resmi olarak hizmete girdi.

Zaporoje’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin de katılımıyla Ukrayna’nın Birlik Günü vesilesiyle aynı zamanda bir ‘Yaşayan Zincir’ flashmob’u da yapıldı. 1.500’den fazla insan el ele vererek, Dinyeper Nehri kıyılarını, Ukrayna devletinin birliğini simgeleyen yeni inşa edilmiş bir asma köprü ile birbirine bağladı.

Bu tarzdaki ilk flashmob Ocak 1990’da, ülkenin farklı bölgelerinden bir milyondan fazla insanın Ukrayna’nın birlik ve beraberliğinin bir işareti olarak Ivano-Frankivsk’ten Kiev’e sürekli bir “canlı zincir” oluşturduğu zaman gerçekleşti.

Ukrayna, yaşam pahalılığı sıralamasında 121. Türkiye 130.sırada

Vladimir Zelenskiy flashmob öncesinde “Bugün harika bir günü kutluyoruz: Ukrayna’nın Birlik Günü. 103 yıl önce, Ukrayna topraklarının tek bir bağımsız devlet olarak yeniden birleştirilmesi başladı. Birleşme Yasası 103 yıl önce ilan edildi. Bu, tüm gelecek nesillere kılavuzluk eden Ukrayna’nın devlet tarihinde gerçekten önemli bir olaydır. Mücadele durdurulmazsa, er ya da geç birleşik ve bağımsız devlet tamamen geri yerine gelecektir. Gerçek birlik sağlanamazsa da, bağımsızlık kaybedilecek.” dedi.

Vladimir Zelenskiy’e göre, Ukrayna’nın özgürlük savaşçıları nesiller boyu Ukrayna’nın bağımsızlığını geri sağlamak için 1991’e kadar vazgeçmediler. Ve şimdiki ve gelecek nesillerin görevi, bu bağımsızlığı korumak için ikinci kılavuzu hatırlamaktır.

Almanya, neden Ukrayna’ya silah tedarik etmeyi reddediyor?

Cumhurbaşkanı “Görüşlerimiz, farklılıklarımız, vizyonlarımız tamamen farklı olabilir, ancak asla Ukrayna’dan daha üstün, bölünmez ve bağımsız olamaz. Evet, gerçekten zor, birleştirmek kolay değil. Sadece güçlü bir ulus birleştirilebilir. Sadece birleşmiş bir ulus hastaneler, stadyumlar, uçaklar, gemiler inşa eden, güçlü ve yaşayan bir ülke yaratabilir.” diye vurguladı.

Zaporoje Köprüsü’nün açılışına katılan Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, açılış ile ilgili sosyal medya paylaşımında, “Türk şirketi Onur İnşaat’ın yapımını üstlendiği Ukrayna’nın en büyük modern köprüsü bugün Devlet Başkanı Volodmir Zelenskiy tarafından hizmete açıldı. Hepimizi gururlandıran bu projede emeği geçen herkesin eline sağlık.Biz de açılış vesilesiyle geldiğimiz Zaporijya’da Onur İnşaat’ın şantiyesini gezdik, ardından bölgede faaliyet gösteren işadamlarımızla biraraya geldik. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerinde bulundu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com