Önümüzdeki iki hafta içinde Ukrayna’da salgın yeniden başlayabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Ekonomi Okulu’ndan (KSE) uzmanlar, Ukrayna’da COVID-19 salgınının önümüzdeki iki hafta içinde başlayabileceğini söylüyor.

KSE Sağlık Ekonomisi Merkezi başkanı Yuri Ganiçenko “Ukrayna’da hızlı bir salgın riski haftalık olarak artıyor. Durumun kontrol altında kalmasına ve tıbbi sistemin aşırı yüklenmemesine rağmen (yataklar %9, yoğun bakım üniteleri %12), dünyadaki insidansta bir artışa enzer şekilde bir salgın beklenebilir.” dedi.

Salgının ilk olarak herhangi bir bölgede başlayabileceğini belirten Ganiçenko “Ukrayna’nın 25 bölgesinden 20’sinde insiadans artıyor; bunu yukarı doğru bir büyüme olarak nitelendiriyoruz, bu henüz bir salgın aşamasında değil. Ancak herhangi bir bölgede salgın başlayabilir. Bazı bölgeler şimdiden Ukrayna’daki toplam hastaneye yatış artışının %50’sinden fazlasını oluşturuyor.” dedi.

KSE, tüm bölgelerin, birleşik bölgesel topluluklar düzeyinde temas tanımlama ve izolasyon sistemini ve analitiğini güçlendirmesini tavsiye etmektedir.

Ganichenko, “Ukrayna aşı oranını artırmaya devam ediyor. Mevcut oran dünya ve Avrupa ortalamasını aşıyor. Bir haftada Ukrayna nüfusun %1.3’ünü aşılıyor.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Ukrayna’da çalışan devlet memurlarının yüzde 74’ü kadın

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com