Ombudsman: “Ukrayna’da her yıl 30-35 bin daha az çocuk doğuyor”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ombudsmanı Ludmila Denisova, Çocuk Hakları Günü için düzenlediği bir brifingte Ukrayna’da çocukların oranının her yıl azalmaya devam ettiğini ve son sekiz yılda toplam doğum sayısının 400 binden fazla azaldığını belirtti.

Çocuk-gülen

Ombudsman’a göre, 2017-2019 döneminde yıllık 30-35 bin daha az çocuk doğmakta olup “Bugün, ne yazık ki, Ukrayna’daki çocukların doğum oranı her yıl azalıyor. Örneğin, 2011’de 8 milyondan fazla çocuk varsa, 2019’un sonunda 7,579,000 çocuk bulunmakta.” diye ekledi.

Ayrıca, devletin, ülkede çocukların doğum oranını desteklemek için üreme teknolojilerini ve taşıyıcılığı düzenlemesi gerektiğini belirtti.

Denisova, “Bence, öncelikle çocuğun haklarını belirleyecek kapsamlı bir düzenleyici yasa geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle, çocuk haklarını hangi andan itibaren izlemeniz ve konuşmanız gerektiği – döllenme anından veya doğum anından itibaren.” diye vurguladı.

1 Haziran günü, Ukrayna‘da ve dünyanın 60’tan fazla ülkesinde Uluslararası Çocuk Günü kutlanmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com