Oligarklar servetlerine servet katıyor. Forbes, Ukrayna’nın en zengin işadamlarını listeledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Forbes Ukraine web sitesine göre, 7.6 milyar dolarlık sermayeye sahip Rinat Akhmetov, Ukrayna’nın en zengin işadamları sıralamasında yine ilk sırada yer aldı.

Forbes, Ukrayna'nın en zengin işadamlarını listeledi

Forbes Ukrayna’nın güncellenmiş notuna göre, Ukraynalı işadamları listesindeki en büyük servete sahip kişi, servetini 7.6 milyar dolara yükselterek, dünyanın en zengin insanları sıralamasında da 330. sıraya yerleşen Rinat Akhmetov oldu. Akhmetov’un en büyük varlıkları Metinvest (3.3 milyar dolar) ve DTEK (2.1 milyar dolar).

İkincilik, işadamı Victor Pinçuk tarafından alındı. Haziran 2020’den bu yana serveti 1.4 milyar dolardan 2.5 milyar dolara çıktı.Bu miktarın 800 milyon doları gayrimenkul, 700 milyon doları para ve 500 milyon doları Interpipe.

Sıralamada üçüncü olan Konstantin Jevago. Serveti Forbes’in tahminlerine göre Haziran 2020’deki 1.1 milyar dolardan 2.1 milyar dolara çıktı. Jevago’nun en büyük varlığı Ferrexpo’dur (1.4 milyar dolar).

Listede ayrıca Igor Kolomoiskiy (1 milyar dolardan 1.8 milyar dolara), Gennadiy Bogolyubov (1.2 milyar dolardan 1.7 milyar dolar), Petro Poroşenko (1.4 milyar dolardan 1.6 milyar dolar) ve Vadim Novinskiy (810 milyon dolardan 1.4 milyar dolar) ile bulunmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com