Öğrenciler ve yeni gelenler, Kiev’deki kiraları “ısıtıyor”: Bir dairenin ortalama kirası 500 doları aştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

En büyük talep, metrekare fiyatı 12 dolardan fazla olan tek odalı dairelerdedir.

daire fiyatları

address.ua portalı verilerine göre Ağustos 2021’de, Kiev’deki dairelerin ortalama kira fiyatı, yılın başından bu yana ilk kez 500 doları aştı. Metrekare başına maliyet ayda %4.8 artarak 11 dolara çıktı. Arz ve talep, tek odalı daireler üzerinde yoğunlaştı.

Fiyatlardaki sıçramanın nedenleri, ekonomideki toparlanma süreçleri ve nüfusun tam zamanlı çalışma ve eğitim formatına dönüşü oldu.

Konut segmentleri için ortalama metrekare kiralama fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • tek odalı daireler – 12.5 dolar;
  • iki odalı daireler – 11 dolar;
  • üç odalı daireler – 9 dolar.

Ukrayna 737 kamu işletmesini iki yıl içerisinde özelleştirecek

Kiev’de kiralık en pahalı alan geleneksel olarak Peçersk bölgesidir. Bir dairenin ortalama kiralama fiyatı 1,101 dolar. Aynı zamanda, Desnianskiy bölgesinde de 372 dolar ile en düşük fiyatlar gözlemlenmektedir. Kiev genelinde ortalama daire kiralama fiyatı ise uzun bir süreden sonra yeniden 500 doların üstüne çıktı.

Analistlere göre, “tek odalı” daireler kiralama pazarının %47’sini oluşturuyor. İki odalı daireler %35, üç odalı daireler ise %15’ini oluşturmaktadır.

Talep ise arza denk geliyor: Daire kiralamak isteyenlerin %45’i tek odalı, %33’ü iki odalı, %16’sı üç odalı daire kiralamak istiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com