Öğrenciler, karantina nedeniyle yaşamadıkları yurtlar için para iadesi alabilecekler.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da yurtlarda kalan öğrenciler, uzaktan eğitim sırasında yurtlarda kalmadıkları dönem için yatırdıkları ücretleri iade alabilir ya da bir sonraki döneme saydırabilirler

Yurtta Öğrenci Odası

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın web sitesinde yayınlanan mesajda Bakan Sergey Şkarlet “15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında yurtlardan ayrılan öğrenciler mutlaka ikamet ettikleri yeri belirtmelidir. Yurtta ikamet etmeme dönemine ait ücretler öğrencilere iade edilmeli veya bir sonraki ikamet dönemi için ödeme olarak kredilendirilmelidir.” denildi.

Öğrencileri yurtlardan zorla tahliye etme hakları olmadığını vurgulayan Bakan “Yüksek öğretim kurumlarının özerkliğini dikkate alarak, mümkün olduğu kadar yurtların boşaltılmasını tavsiye ettik. Ancak, yetimlerin, geçici olarak işgal edilen topraklardan, “kırmızı” karantina bölgesinden gelen çocukların, eğitim ve sanayi uygulamalarında staj yapan veya çalışan öğrencilerin, yabancıların ve vatansız kişilerin Sağlık Bakanlığı’nın ve Ana Devletin tüm tavsiyelerine bağlı kalarak yurtlarda yaşamaya devam etmesini öngörüldü.” dedi.

Öğrenci haklarının ihlali durumunda, öğrencileri Devlet Eğitim Kalitesi Hizmetinin acil hatlarıyla iletişime geçmeye de çağırdı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com