Odessa’daki En Popüler Plajlardan Birinde Sakın Yüzmeyin Denildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uzmanlar, bölgedeki tatilcilere Odessa’nın en popüler plajlarından birisi olan Bolşoy Fontan’ın (büyük çeşme) 13. istasyonunda yüzmekten kaçınmalarını önerdi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın Odessa Bölge Laboratuvar Merkezi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre Odessa’da plajların bir kısmında deniz suyu standartları uygun değil. Özellikle, Bolşoy Fontan’ın 13. istasyonunun plajındaki kontrol noktalarından alınan su örnekleri sıhhi-mikrobiyolojik standartların altında kalmıştır. “Deniz suyunun sıhhi ve hijyenik göstergeleri iyileşene kadar bu plajda deniz kullanımınızı sınırlamanızı tavsiye ediyoruz. Tatmin edici laboratuvar kontrol sonuçlarının alınmasından sonra 13. istasyonunda yüzme düşünülebilir.” denildi.

Ayrıca bakınız: Kiev’in 8 Plajı Mavi Bayrak Aldı 

Odessa belediyesi de, toparlanma döneminde suyla bulaşan hastalıkların önlenmesini önlemek için, yüzmekten kaçınmanın daha iyi olduğunu belirtti. 13. istasyonda birçok popüler tatil yeri bulunmaktadır. Bunların arasında en meşhurları Costa Esmeralda, plajnyik ve kurortniy.

Belirtildiğine göre şimdilik Odessa ve bölgenin diğer plajlarında, kontrol noktalarından alınan deniz suyu örnekleri, sıhhi-mikrobiyolojik ve sıhhi-kimyasal göstergeler standartları karşılamaktadır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com