Odessa’da soğuk hava nedeniyle yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetti.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: odessa.online

Odessa’da don sebebiyle kışın başlangıcından bu yana yaklaşık 30 kişi öldü. Bunun için şehirde evsizler için ısıtma noktaları kurulmaya başlandı. Bu noktalarda evsizlere sıcak yemek, çay ve tıbbi bakım hizmeti verilecektir.

Odessa.online tarafından bildirildiğine göre, Novaya Jizn (Yeni Hayat) örgütünün kurucusu Fyodor Gerasimov, “Çadırlarda herkes sıcak yemek, çay ve tıbbi yardım alabilecek. Akşama kadar kurulumu tamamlamayı planlıyoruz, ardından insanları almaya hazır olacağız” dedi.

Stoltenberg: “Rusya, Ukrayna’ya karşı herhangi güç kullanımında ciddi sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalacak”

Buna karşılık, Çalışma ve Sosyal Politika Dairesi başkanı Elena Kitayskaya, bu tür ısınma noktalarının şehrin tüm bölgelerine kurulduğunu belirterek “Kulikovo sahasındaki ısıtma noktası en popüler olanı çünkü tren istasyonu ve Privoz yakınlarda bulunuyor. Benzer noktalar Glushko 32, Marselskaya 20 ve Georgiy Gamov meydanında kurulu. Ayrıca erkekler ve kadınlar için yeniden entegrasyon merkezlerimiz var. ,Soğukların bitmesini beklemek isteyenleri kabul etmektedir.” diye açıkladı.

Foto: odessa.online
Foto: odessa.online

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com