Odessa’da Ekvador muzlarının olduğu konteynerde 10 milyon dolarlık kokain yakalandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa’da uluslararası bir uyuşturucu çetesinin üç üyesi, 60 kilo 240 gram (brüt) kokaini muz konteyneri içinde ülkeye sokarken yakalandı ve gözaltına alındı.

Ukrayna güvenlik güçleri, Ekvador’dan Odessa’daki deniz ticaret limanına gelen bir muz konteynerinde 50 briket kokain buldu. Bu uyuşturucu sevkiyatının “kara borsa” fiyatlarındaki değeri 10 milyon dolar olduğu belirtildi.

Odessa’da ortak faaliyetler sonucunda, uyuşturucu tedariğini organize eden Ukrayna, Romanya ve Arnavutluk uyruklu üç kişi gözaltına alındı. Dedektifler, suçluların Avrupa Birliği’ne kokain kaçırmayı amaçladıklarını tespit etti. Uyuşturucu kaçakçılığından şüphelenilen tutukluların Ukrayna Ceza Kanunu’nun 305. maddesi gereğince 12 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir.

Genel olarak, Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı Güney Bölge Departmanı görevlileri ile birlikte Odessa Oblast Ukrayna Güvenlik Servisi, Ukrayna Ulusal Polisi Stratejik Soruşturma Departmanı ve Devlet Gümrük Servisi Odessa Gümrüğü memurları bu kanalı ortaya çıkarmak için savcılık usül rehberliğinde birlikte çalıştı.

Daha bir buçuk ay önce sınır muhafızları yine aynı şekilde 17 milyon dolar değerinde kokaini yakalamıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com