Odessa Havaalanında iki Türk rüşvet vermeye çalıştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün, bir Türk vatandaşı, İstanbul’dan Erivan’a yapılan aktarmalı bir uçuşta Odessa Havaalanı sınır kontrol noktasına geldi. 21 yaşındaki kişi, kendisi ve Ukrayna’ya girme konusunda sorunu olan arkadaşı için pasaport polisine Ukrayna’ya sorunsuz geçme konusunda yardım etmesi için 1000 $ teklif etti.

Sınır polisleri ve iç güvenlik görevlileri, pasaport görevlisine verilmek istenen 650 euro ve 160 dolarlık rüşvet teklifini kayıt altına aldı.

Rüşveti reddeden sınır görevlileri, rüşvet teklifinin cezai sorumluluğunu kişilere hatırlattı.

Dava dosyaları Ceza Kanunu’nun 369. maddesine göre cezai işlemlerin başlatılması için askeri savcılık ve ulusal polise gönderildi.

Ayrıca bakınız: İki Türk Vatandaşı Odessa Havaalanında Rüşvet Vermeye Çalıştı

Son zamanlarda, Türk vatandaşları tarafından Ukrayna sınırlarında AB ülkelerine yasa dışı yollarla aşma girişimlerinin sayısında bir artış olduğu; AB ülkelerine yasadışı yollardan girmeye devam etmek için Ukrayna’ya yasal yollardan girmeye çalışırken sınır muhafızlarına yasa dışı yararlar sunmalarının mümkün olduğu ve bu doğrultuda tedbirlerin alındığı da belirtilmiştir.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com