“O-FEST” 8-9 Haziran’da Kiev ve Buça’da Gerçekleştirilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Opera ve operet uluslararası müzik festivali “O-FEST” yedinci kez Ukrayna’da düzenleniyor. Gelenekselleşen festival Kiev (9 Haziran) ve Buça’da (8 Haziran) yapılacak.

Ukrinform ajansının haberine göre,  Yapılan basın açıklamasında “Festival etkinlikleri, 8 Haziran’da Buça şehir parkında, 9 Haziran’da Halkların Dostluk kemerinin yakınında ve Ukrayna’daki Ulusal Operet Sahnesinde düzenlenecek. O-FEST-2019’da 50’den fazla yaratıcı ekip ve 750’den fazla yaratıcı yönlendirme temsilcisi yer alacak.” denildi.

Kiev ve Buça’da iki büyük konser düzenlenecek. O-FEST-2019’da Ukrayna, Belarus, Litvanya, Gürcistan, Moldova, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Polonya, Romanya, Slovakya, Çin, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden önde gelen sanatçılar, müzisyenler ve şefler yer alacak.

Festivalin bu yılki programında klasik eserler, caz, pop rock, modern elektronik müzik ve daha pek çok müzik türü yer alacak.

Festivalin kurucuları ve organizatörleri, Kiev Ulusal Akademik Operet Tiyatrosu ve Buça Kent Konseyi. “O-FEST” KSCA, Kiev Bölgesel Devlet İdaresi ve KSCA Kültür Bölümü tarafından desteklenmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com