“Nova Poshta” Grubu, IKEA İle Beş Yıllık Sözleşme imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Nova Poshta şirketler grubunun bir üyesi olan NP Logistic, 2019’da Ukrayna’da ilk mağazasını açmayı planlayan İsveç mobilya ve ev eşyaları perakendecisi IKEA ile lojistik hizmetleri sağlama anlaşması imzaladı.

Finance.ua’nın sitesindeki haberde “Nova Poshta” nın basın servisinden bildirildiğine göre, şirket, diğer işlerinin yanı sıra, Kiev’deki ilk şehir formatı mağazasında (şehir mağazası) depolama ve sipariş toplama hizmeti verecek.

Nova Poshta’nın ortağı Vyacheslav Klimov açıklamasında “IKEA gibi büyük bir şirket tarafından seçildiğtercih edildiğimiz için memnunuz. Bu, birinci sınıf teslimat ve teslimat standartlarının mobilya perakendeciliği ile birleştirilmesine olanak tanıyacak” dedi.

“NP Logistic” depolama ile internet siparişlerinin toparlanıp alıcıya ulaştırılması konusunda uzman bir şirket.

Bildirildiği üzere, Eylül 2018’de, IKEA  2019’da Ocean AVM’de Ukrayna’daki ilk şehir formatlı mağazasının açılacağını resmen açıklamıştı. 

Mağazaların yeni formatları daha küçük ve evine daha yakın bir yerden alışveriş yapmak isteyen modern tüketicilerin taleplerini karşılamak için de şehrin merkez yerlerinde konumlanmaktadır.  

-IKEA Group, 30 farklı ülkede 367 markalı mağazayla dünyanın en büyük ev geliştirme perakendecisidir.

-“Nova Poshta” 2001 yılında kuruldu. Şirketler grubu içerisinde “Nova Poshta”, “NP Logistic”, “ POST FINANCE ” ve “Nova Poshta International” dahil olmak üzere farklı şirketleri barındırmaktadır.  2,350 ofis ve 3,600′ den fazla araç filosuna sahiptir. 2017 yılında 145 milyondan fazla gönderi teslimatı gerçekleştirdi.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com