NATO’dan, Rusya’ya Çağrı: Ukraynalı Denizcileri Serbest Bırak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gözaltına alınan Ukraynalı denizcilerin serbest bırakılması konusunda Rusya’ya çağrıda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasında Kasım ayında yaşanan Kerç Boğazı krizinde gözaltına alınan denizcilerin serbest bırakılması için Rusya’ya çağrıda bulundu. Stoltenberg, “Kırım’ın işgal edilmesini kabul etmedik ve etmeyeceğiz” dedi.

Rusya anlaşmaya uymadı

Amerika Birleşik Devleti’nin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması’ndan çekilmek istemesi konusunu da değerlendiren Stoltenberg, Rusya’nın bu anlaşmaya uymadığını ve kuralları çiğnediğini söyledi.

Anlaşma ihlaline delil olarak Rus roket sistemi ‘9M729’yi gösteren Stoltenberg, “Bu anlaşma Avrupaülkelerinin güvenliği için bir anahtar ve anlaşma tehdit altında. Hiçbir ilerleme göremedik” ifadelerini kaydetti.

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması, Rusya Federasyonu ve Amerika Birleşik Devletleri arasında 1987 tarihinde imzalanmıştı. 

Kaynak: İHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com