NATO, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmak için Ukrayna’yı desteklemeye hazırdır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri basın servisi, NATO kara kuvvetlerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmak için Ukrayna’ya destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

NATO Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Roger Cloutier “Bu bizim fırsatımız ve gerçekten de kara kuvvetleri desteği sağlama sorumluluğumuz. NATO Kolordusu komutanları tek sesle konuştuğunda güçlü bir mesaj veriyor.” dedi.

Cloutier ayrıca Ukrayna’yı desteklediğine ve devletin yardıma güvenebileceğine dair güvence verdi.

Buna karşılık, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri komutanı Albay General Oleksandr Sirsky, NATO Kara Kuvvetleri komutanlarına Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik silahlı saldırısı, Ukrayna sınırları çevresinde meydana gelen durum ve olayların daha da gelişmesi durumunda olası öngörülebilir senaryolar, geçici olarak işgal edilen topraklardaki Rus askeri gruplarının sayısı ve bileşimi hakkında bilgi verdi.

Sirsky, “Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kara kuvvetleri yüksek derecede savaşa hazır durumdadır ve amaçlandığı gibi görevleri yerine getirmeye hazırdır. Ancak çok sayıda ciddi düşmanla karşı karşıya olduğumuzu bilmekteyiz.” diyerek ortak ülke temsilcilerine, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmada Ukrayna’yı destekledikleri için meslektaşlarına da teşekkür etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com