Nasirov: Ukrayna Nükleer Bir Ülke Olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Mali Hizmet Birim Başkanı Roman Nasirov tarafından 112 Ukrayna TV kanalında yapılan açıklamaya göre, Ukrayna savaşı sona erdirmek ve Budapeşte Memorandumu’na katılan ülkeleri gereken şartları yerine getirmek konusunda zorlamak durumundadır.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile sorunları acilen çözmek, savaşı bitirmek ve hatta belki zaman içinde tekrar nükleer bir devlet haline gelmek gerekiyor.

Nasirov:  “Savaşın devam etmesi imkansız, çünkü bu süreç uzun zamandır erteleniyor. Ukrayna bağımsız bir ülke olarak kalmalıdır. 

Rusya, ABD ve Büyük Britanya’yı müzakere masasına oturtur ve Minsk anlaşmalarını unutturmazdım. Eğer yardım etmezlerse, yeniden nükleer bir devlet haline gelip kendimizi başka bir şekilde savunmamız gerekecek” dedi. 

Hatırlatmak gerekirse, 11 Aralık’ta, Kiev Bölge İdare Mahkemesi, Roman Nasirov’un SFS genel başkanlığı görevinden alınmasının yasadışı ilan edildiğini kabul etmişti.

Kaynak: ubr.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com