Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yılında Kiev ve Odessa’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. yılında Ukrayna’da Kiev Büyükelçiliği ve Odessa Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törenlerle anıldı.

Kiev Büyükelçiliği binasında düzenlenen 10 Kasım töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere bir konuşma yaptı. Atatürk’e dair duygu ve düşüncelerini paylaşan Güldere, Kiev’de gerçekleştirilen 10 Kasım anma törenine olan yüksek katılım nedeniyle katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Askeri Ataşe Dr. Dz. Alb. Hakan Selim Canca’nın konuşmasından sonra söz alan vatandaşlar da Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Kiev Büyükelçiliği binasında düzenlenen 10 Kasım anma törenine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları, vatandaşlar, öğrenciler ve Büyükelçilik çalışanları katıldı.

Odessa Başkonsolosluğu’nda düzenlenen anma törenine Odessa’da bulunan iş dünyasının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com