“Mriya” 111.5 ton insani yardım ile Ukrayna’ya indi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Naftogaz grubu tarafından Çin’den satın alınan tıbbi destek ürünleri Kiev bölgesindeki Gosotomel’de bulunan Antonov havaalanına geldi.

Uçakta bulunan koruyucu ekipman ve tıbbi malzemelerin toplam ağırlığı 111.5 ton.

Naftogaz daha önce Mriya kargo uçağının 500 bin koruyucu giysi, 700 hasta monitörü, 50 mobil dijital röntgen makinesi ve 50 taşınabilir ultrason cihazı teslim edeceğini bildirmişti .

Uçak, sağlık bakan yardımcısı Svetlana Şatalova ve Viktor Lyaşko ile Antonova Havayolları müdür yardımcısı Vitaliy Shost, Naftogaz Ukrayna yönetim kurulu başkanı Andrey Kobolev tarafından karşılandı.

Naftogaz grubu, Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle, Ukrayna tıbbi kurumlarına verilmek üzere koruyucu ekipman ve tıbbi ekipman satın aldı. GP Antonov ise lojistik destek vermektedir. 4-6 Mayıs tarihlerinde, An-22 Antey ve An-225 Mriya uçağı Ukrayna’ya kargoları getirdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com