Motor Sich eski sahibi, fabrikayı Çin’e 250 milyon dolara sattığını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı Motor Sich şirket başkanı Vyaçeslav Boguslaev, şirketin bir Çinli şirkete 250 milyon dolara satıldığını söyledi. Aksi takdirde, üretim durdurulabilirdi dedi.

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, “Fabrikayı kapatabilirim, çalışan sayısını azaltabilirdim. İlk kez böyle bir sorun yaşadım. Onun için bir yatırımcı bulmaya karar verdik. Yatırımcı adayları ile görüştük. Bunun için Çin’e de gittik. Hisselerimizi aldılar ve ben kendi payımı sattım.” dedi.

Boguslaev ‘e göre, Çinli yatırımcılar halihazırda 100 milyon dolarlık hisse bedeli ödedi ve gelecek yıl şirkete 150 milyon dolar daha yatırım yapma sözü verdiler.

Hisselerin% 25’inden fazlası Ukroboronprom’da kaldı.

Motor Sich hisselerinin satılmasına Çin’in askeri kuvvetlerini artıracağını söyleyen ABD karşı çıkmıştı.

Motor Sich, havacılık teknolojisi ve endüstriyel gaz türbini alanında dünyanın en büyük motor üreticilerinden biridir. Şirketin ürünleri 100’den fazla ülkeye gönderilmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com