Moody’s Ukrayna kredi notunu “B3″e yükseltirken, görünümünü “istikrarlı” olarak revize etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Moody’s tarafından Ukrayna’nın kredi notunun yükseltilmesi ve görünümünün “istikrarlı” olarak revize edilmesinin, Ukraynalı ve yabancı yatırımcılar için güçlü bir olumlu işaret olduğunu belirtti.

Başbakan Deniz Şmigal tarafından resmi Facebook sayfasından iletilen mesajda “Dünyanın en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna’nın kredi notunu Caa1’den B3’e yükseltirken, kredi notu görünümünü de “istikrarlı” olarak revize etti. Bu, Ukraynalı ve yabancı yatırımcılar için güçlü bir pozitif sinyal. Hükümet politikası Ukrayna ekonomisinin güçlenmesine yardımcı oluyor.” dedi.

Başbakana göre, notun B3’e yükseltilme kararı, kısa vadeli finansman zorluklarının azaltılması ve IMF ile yeni bir programın sonuçlanmasıyla kolaylaştırıldı.

Ajansın notların yükseltme kararının, yeni IMF programının, son yıllarda kaydedilen reformlardaki ilerlemeyi sağlamlaştırmaya yönelik beklentilerini de yansıttığını söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com