Moody’s, 6 Ukrayna bankasının notunu yükseltti ve görünümünü “olumlu” olarak revize etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

16 Haziran’da uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, PrivatBank, Oschadbank, Ukreximbank, Raiffeisen Bank Aval, Sberbank ve Pivdenny Bank’ın derecelendirmelerini yükseltti ve görünümlerini “istikrarlı”dan “pozitif”e revize etti.

Moody's

Özellikle, temel kredi notu “Caa1” den “B3″e yükseltildi; “Caa2” ile yabancı para cinsinden mevduat notu “Caa1″e ve ulusal para cinsinden uzun vadeli mevduatın notu “B3″e yükseltildi.

Moody’s web sitesine göre Ukreximbank’ın kredi derecelendirme değerlendirmesi “caa1” den “caa2” ye düşürülürken yapılan açıklamada “Ukrayna’nın kredi notunu B3’e yükselttikten sonra, Moody’s altı bankanın notunu daha yükseltti. Ukrayna bankalarının çoğunun önemli miktarda iç devlet tahvili rezervleri olduğu gözönüne alındığında, kredi derecelendirme değerleri ülkenin kredi notuyla sınırlıdır ve bu kısıtlama şu anda hükümetin kredi itibarının artması nedeniyle çok önemli olmamaktadır.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com