Milovanov: Koronavirüs Ukrayna’da ekonomik krize yol açabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Koronavirüs salgını Ukrayna ekonomisinde bir krize yol açabilir. Hükümet virüsün yayılmasını önlemek için derhal harekete geçmelidir.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakan Vekili Timotiy Milovanov tarafından yapılan açıklamada “Bir salgın olasılığı düşüktür, ancak giderek artmaktadır. Salgın ekonomide bir krize yol açabilir ”dedi.

Hükümetin, koronavirüsün ekonomik sonuçlarına karşı koymak için bir strateji hazırlaması gerektiğini kaydetti. Bu strateji aşağıdakileri dikkate almalıdır:

  • Para politikası – iskonto oranının düşürülmesi, piyasaya ek fonların enjekte edilmesi;
  • Maliye politikası – belirli iş kategorilerine, özellikle turizm ve ulaşım sektörlerine vergi indirimi ve bütçe desteği sağlamak.
  • Ticaret politikası – ithal mallar üzerindeki gümrük vergilerinin kaldırılması;

Milovanov ayrıca, koronavirüsün daha da yayılması durumunda, emekliler için kamu yararına tatil yapılmasını ve ekonominin çeşitli sektörlerinin temsilcileri ile özel bir memorandum yapılmasını önermektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com