Medyaya göre Putin Zelenskiy’nin politikalarını sabote etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kremlin, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin izlediği politikaları sabote etmenin bir yolunu buldu.

İlk olarak, Ukrayna cumhurbaşkanı kısıtlandı, savaş esirlerinin serbest bırakılması konusunda şantaj yaptı ve diğer mahkumların serbest bırakılmasına izin vermemekle tehdit etti. Şimdi Rusya, Zelenskiy’e karşı duyarlı yeni bir konu buldu ve “Normandiya Dörtlüsü” toplantısının iptali konusunu ima etmeye başladı.

Evropeiskaya Pravda’ya göre Zelenskiy’i Rusya’ya karşı sert bir söylem bırakmaya zorlayan Kremlin’in politikası idi. Rusya’ya yönelik doğrudan suçlamaları Zelenskiy birkaç kez seslendirdi. Hatta BM’de konuştuktan sonra durdular.

Bakınız: Zelenskiy’den Rusya’ya G8 Tepkisi

“Kaynaklara göre, sert ifadelerden sonra Ruslar, Kiev ile gayrı resmi istişarelerde bir aldatmaca düzenledi ve bir sonraki keskin ifadenin Ukraynalı mahkumları iade etme sürecine son vereceğini belirtti. Ayrıca, Rusların “ağrı eşiğini” deneyimleyen ifadelerin seviyesi de zamanla azalmıştır. Bu nedenle Bankova, Kremlin’i rahatsız edip etmeyeceklerine ilişkin olarak, halkın protestolarıyla kararlarını tartıştırmaya başladı.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com