Mastercard ve Viber Ukrayna’da yeni bir para transferi hizmeti başlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mastercard ve Rakuten Viber, Ukrayna’da Moneytou ismi ile yeni bir para transferi hizmetinin başlatıldığını duyurdular.

Delo.ua’nın verdiği habere göre,  Viber üzerinden para göndermek için karşı tarafın kart numarasını bilmenize gerek yok. Arkadaş listenizde bulunması yeterli olmaktadır.

Moneytou servisi, Mastercard Send teknolojisini ve Masterpass dijital cüzdanını entegre etmekte olup transfer gerçekleştirecek Ukrayna banka kartını eklemeniz gerekmektedir.

Bakınız: NBU, grivna cinsinden fon transferleri için lisans verilmesini kolaylaştırdı

Hizmet bedeli 5 UAH + transfer tutarının % 1’i olup maksimum transfer tutarı 14,900 UAH olarak belirlenmiştir.

Ukraynalı bir mobil operatöre kayıtlı telefon numarası kullanan Viber uygulaması ile herhangi bir Ukrayna bankası kartları arasında transfer gerçekleşmektedir.

Sohbet penceresinde açılan GİF+ düğmesine tıklanarak ‘uzantılar’ bölümünde Moneytou servisi açılır. Daha önceden tanımlanmış kartlar arasındaki transfer için ilgili alanlar ve para miktarı doldurulur. Karşı tarafa paranın geldiğine dair bir mesaj gider ve o kişi de aynı şekilde gerekli işlemini yapar.

Hizmet ilk olarak Macaristan’da başlatıldı. Ukrayna, Moneytou’nın bulunduğu ikinci ülke oldu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com