Maruv Eurovision’da Ukrayna’yı Temsil Etmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna elemelerini kazanarak ülkeyi bu yıl İsrail’de yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında temsil etme hakkı kazanan şarkıcı MARUVun yarışmada Ukrayna’yı temsil etmeyeceği açıklandı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ukrayna Ulusal Televizyon Şirketi Genel Müdürü Zurab Alasaniya, şarkıcı ile 5,5 saat süren görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını, tarafların anlaşamadığını ve MARUV’un yarışmada Ukrayna’yı temsil edeceğine ilişkin sözleşmenin imzalanmayacağını bildirdi.

Ukrayna’da son günlerde Eurovision ile ilgili yaşanan kriz sonrası konuyla ilgili nihai karar verildi. Ukrayna Kamu Televizyon ve Radyo Kurumundan yapılan açıklamada, Ukrayna’nın bu sene düzenlenecek 64’üncü Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmamasına karar verildiği belirtildi.

Daha önce Rusya’da konser verdiğini kabul eden MARUV, yarışma için bundan sonra Rusya’da yapılacak konserlerden vazgeçmeye hazır olduğunu açıklamıştı. Ancak bunun dışında sözleşmede yer alan şartların kendisi için kabul edilemez olduğunu savunan şarkıcı, şartların “köleleştirici” olduğunu iddia etti.

Öte yandan Zurab Alasaniya, “yarışmanın aşırı politikleşmesini önlemek için”, Ukrayna Ulusal Televizyon Şirketi’nin sözleşmeye; Ukrayna’yı uluslararası yarışmada temsil edecek kişinin Rusya’da konser vermeme (yarışmadan üç ay sonra) ve “Ukrayna’nın toprak bütünlüğüyle ilgili kamuoyuna yapılan açıklamalar” ya da “Ukrayna’ya uluslararası düzeyde zarar verebilecek söylemler” konusunda dikkatli davranması şartlarını eklediğini kaydetti.

Organizatörler, MARUV ile anlaşma sağlanamadığı için Eurovision’da Ukrayna’yı temsil edecek ismin diğer finalistler arasından seçileceğini ve seçilen kişinin de aynı şartlarda sözleşmeyi imzalaması gerektiğini belirtti.

23 Şubat Cumartesi günü yapılan Ukrayna elemelerinin finalinde jüri ve seyirciler ülkeyi Eurovision şarkı yarışmasında bu yıl temsil edecek kişi olarak şarkıcı MARUV’u seçmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com