Marçenko: Ukrayna IMF ile işbirliği yapmaya kararlı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marçenko, Ukrayna’nın mevcut kredi programı kapsamında halen Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yakın işbirliğini hedeflediğini açıkladı.

Sergey Marçenko Maliye Bakanı

Ukrayna Maliye Bakanı “Ukrayna’nın hala 2.9 milyar dolar alabileceği mevcut program çerçevesinde, IMF ile işbirliğine odaklandık.” dedi.

Marçenko, Ukrayna Maliye Bakanlığı’nın herhangi bir gelişmeye hazır olduğuna dair güvence verirken, en iyi seçeneğin IMF ile işbirliğine devam etmek olacağını belirtti.

Ayrıca, Avrupa Birliği’nden makro-finansal yardım ve Dünya Bankası’nın Ukrayna’ya yönelik programının bu işbirliğine bağlı olduğunu belirten Marçenko “Olumsuz bir gelişme olması durumunda giderleri optimize ederek tepki vereceğiz … IMF’e ihtiyacımız var.” dedi.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy de 15 Haziran’da Ukrayna ve Uluslararası Para Fonu arasında daha fazla işbirliğini desteklediğini söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com