Maliye Bakanlığı Gümrük Ödemelerini Tek Hesapta Toplayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Maliye Bakanlığı 16 Nisan’dan itibaren uluslararası faaliyette bulunan ve ticaret yapan tüm işletmelerin Hazine’de tek bir hesaba gümrük ödemeleri yapacaklarını bildirdi. Mevcut durumda her bir gümrük için ayrı hesaplar bulunmaktadır.

Finance.ua‘nın haberine göre,  Aynı zamanda 23 Ocak 2019’dan itibaren test modunda gümrük ödemeleri için tek bir hazine hesabı hem Kiev şehri hem de bölgesel gümrükler için çalışmaya başlayacak. 18 Şubat – 15 Mart arasında da gümrük hesabının test modu Ukrayna gümrüklerinin geri kalanı için de denemeye başlanacak.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 16 Nisan 2019’dan itibaren “tek hesap” tüm işletmeler tarafından hatasız bir şekilde kullanılacak ”denildi.

Maliye Bakanlığı tek bir hesap açmanın ihracatçılar ve ithalatçılar için iş koşullarını basitleştirmesi için yapıldığını belirtmektedir. 

Maliye Bakan Yardımcısı Sergey Verlanov, “Gümrük ödemelerinin ödenmesi için tek bir hazine hesabının başlatılması gümrükleme süresini önemli ölçüde hızlandıracaktır; gümrük kontrolü sırasında yapılan ödemelerin devlet bütçesine aktarılması prosedürünü açıkça düzenlemekte ve ayrıca Ukrayna’da iş yapılmasına katkıda bulunacaktır” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com