Mali yetkililer, bir pizza zincirinin vergi kaçırma yöntemini ifşa etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

75 milyon UAH’yi aşan bir vergi kaçırma yöntemi sözkonusu. Medya, Domino’s pizza zincirine işaret ediyor.

Ukrayna Devlet Mali Servisi Dairesi basın servisinin bildirdiğine göre, Devlet Mali Servisi (SFS) müfetişleri, tanınmış bir pizza zincirinin 75 milyon UAH tutarında vergi kaçırma yöntemini ifşa etti.

Basın servisi tarafından yayınlanan mesaj firma adını belirtmemesine rağmen, dağıtım merkezinin fotoğraflarını yayınlamalarından ötürü, Ukrayna meydasındaki ortak görüş uluslararası bir zincir olan Domino’s olduğu yönündedir.

Açıklamada, “Uluslararası tanınmış bir marka adı altında, yemek hizmetlerinin sağlanması sırasında organize bir suç örgütünün geniş ölçekte vergi kaçakçılığı faaliyetlerini yürüttüğü tespit edilmiştir.” denildi.

Özel operasyonun bir parçası olarak, çalışanlar ofis ve depo binalarında arama yaptılar ve bunun sonucunda dijital medya, taslak kayıtlar, mali ve ekonomik belgeler ve nakit para bulup el koydular.

Devlet Mali Servisi “Aslında, organize bir grubun parçası olarak hareket eden LLC’lerden birinin yetkilileri, uzun bir süre Ukrayna’da ürünlerinin satışını sabit mağazalar ve bir online mağaza aracılığıyla gerçekleştirmektedir ve LLC tarafından beyan edilmesi gereken geliri, bir şahıs şirketi kullanarak beyan ederek gerçek gelir hacmini saklamıştır.” denildi.

LLC hakkında belirtilenler, tam olarak bu mülkiyet biçimine sahip olduğu için Domino’s hakkında konuşulduğu Ukrayna medyası tarafından kesin olarak düşünülmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com