Mahkeme Medvedçuk’u 9 Temmuz’a kadar ev hapsine aldı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Peçersk Bölge Mahkemesi, Ukrayna milletvekili Viktor Medvedçuk’u gece gündüz ev hapsinde tutulması şartıyla serbest bıraktı.

Фото: t.me/pavlovskynews

Mahkeme kararında “…Medvedçuk’un kefalet yerine gözaltı şeklinde bir kısıtlama tedbiri seçmek için verdiği soruşturma dilekçesi dikkate alınarak, ev hapsi şeklinde bir kısıtlama tedbiri uygulama kararı… “ denilmiştir.

Mahkeme süresince 9 Temmuz 2021’e kadar 24 saat ev hapsi şeklinde önleyici bir tedbir seçildi. Mahkeme, Medvedçuk’a şu yükümlülükleri getirdi: Soruşturmacının ve savcının izni olmadan Kiev ve Kiev bölgesini terk etmemek, araştırmacıyı, savcı ve mahkemeyi ikamet yeri veya iş yeri değişikliği konusunda bilgilendirmek, şüpheli ve tanıklarla iletişim kurmamak.

Mahkeme ayrıca Medvedçuk’a yurtdışına seyahat etmek gerekmesi durumunda gerekli belgeler sunmasını ve elektronik bir kontrol aracı (bilezik) takmasını emretti.

11 Mayıs’ta, Muhalefet Platformu’nun milletvekileri Viktor Medvedçuk ve Taras Kozak’a, yüksek vatana ihanet şüphesi ve Rus işgali altındaki Kırım’da ulusal kaynakları yağma girişiminde bulundukları gerekçesiyle arama çıkartıldı.

Soruşturmaya göre, 2015 yılında Medvedçuk, Karadeniz’den (Ukrayna’nın geçici olarak Rusya Federasyonu tarafından işgal edilen deniz ekonomik bölgesi) maden çıkarmak için Rus hükümetinin bir yetkilisiyle bir ön anlaşma yaptı. Ayrıca, devlet sırlarını içeren bilgileri Rusya Federasyonu’nun özel servislerine aktarılmasıyla da suçlanmaktadır. Son olarak ise “Luch” projesinin geliştirilmesi bağlamında, Ukrayna’ya karşı yıkıcı faaliyetlerde bulunma suçlaması yapılmıştır.

Kolluk kuvvetlerine göre Taras Kozak, Rusya Federasyonu’nda bulunmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com