Lyaşko “Ukrayna, 25 Ekim’den önce veya daha sonra tam karantinaya girebilir”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko’a 25 Ekim seçimlerinden sonra yetkililerin “tüm bölgeleri kırmızıya çevireceği ve karantina olacağı ” söylentisine yanıt verdi. “Koronavirüs bulaşan kişi sayısındaki artış eğilimi ortada. Durum endişe verici ama henüz kritik değil” dedi.

25 Ekim seçimlerinden sonra yetkililerin “tüm bölgeleri kırmızıya çevireceği ve kapatılacağımız” söylentisine yanıt veren Lyaşko “İnsanlar ve işletmeler sıhhi standartlara bağlı kalırsa ve salgın kontrol altına alınabilirse, Ukrayna’da hiç kimse kimseyi kapatmayacaktır”. dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı ulusal tecrit ile ilgili olarak “Herhangi bir tarihe bağlamayacağım. 25 Ekim ve sonrasında, hatta daha erken kapatmaya gidebilirsiniz. Sadece koronavirüs enfeksiyonu vakalarının artmasına bağlı.” dedi.

Lyaşko, İsrail’in zaten ikinci bir tam karantinaya girdiğini ve iyimserlik göstermediğini hatırlattı : “Bunun için her şeyin yapılması gerekmesine rağmen, bu deneyimi tekrar etmeyeceğimize dair çok az umut var.” diye ekledi.

Lyaşko iş dünyası “insanların huzur içinde hareket edebilmesi” için şartlar yaratmalı ve bunlar restoran ise masalar birbirinden 1.5 m mesafede yerleştirilmelidir. Baş sağlık görevlisi, iş dünyasının ve vatandaşların tam bir karantina olmaması için koşullara (maske takmak, sosyal mesafe koymak ve ellerini yıkamak) dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

“Sınır, dolu olan hastane yataklarının sayısıdır.” diyerek, insanların sevdiklerinden biri hastaneye, özellikle de yoğun bakıma gelene kadar herhangi bir kurala uymamasından şikayet etti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com