Lviv’in yakınında bir nakliye uçağı düştü, ölü ve yaralılar var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Acil Servisi’nden bildirildiğine göre Lviv uluslararası havaalanına 13.7 km mesafede inişe hazırlanan An-12 nakliye uçağı radardan kayboldu. Uçak, Lviv havaalanının pistine 1.5 km mesafede yere çakılmış olarak bulundu.

Saat 07: 29’da pilot, yaptığı temasla An-12 uçağının acil iniş yapacağını söyledi. Uçak radardan kayboldu, saat 07: 46’da pistten 1.5 km uzaklıkta bulundu.

İspanya’nın Vigo şehrinden İstanbul’a gitmekte olan Antonov-12 tipi kargo uçağı, Ukrayna’nın Lviv havaalanına yakıt ikmali için iniş yaptığı sırada düştü.

Devlet Acil Servisi, uçakta yanma olmadığı, ancak ağır hasar bulunduğunu, uçakta 7 mürettebat ile bir kargo personeli olmak üzere 8 kişi olduğunu belirtirken; şu ana kadar uçak enkazından 3 kişinin ölü, 3 kişinin yaralı olarak çıkartıldığını, 2 kişiye henüz ulaşılamadığı belirtildi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bakınız: Ukrayna’da Lviv Havalimanında THY Uçağı Pistten Çıktı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com