Lviv’deki IT Park İnovasyon Bölgesi’nde ofis alanlarının % 60’ı şimdiden kiraya verildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv IT Kümelenmesi başkanı Stepan Veselovsky başkanı Lviv İnovasyon Bölgesi Bilişim Parkı’nda, BT şirketleri ile 60 bin metrekarelik kısmında uzun vadeli kiralama anlaşmalarını yapıldığını belirtti.

İnterfax  ajansının haberine göre, “100 bin metrekare toplam alanın 60 bin metrekaresi için sözleşmeler imzaladık. Bunlar, on yıllık uzun sözleşmeler. Bu şirketler, sadece yer kiralamaktan ziyade büyümek için buraya geliyorlar. Proje 2.5 yılda tamamlanacak.” dedi.

Veselovsky, “Geniş alanlardan bahsediyoruz: müşteri başına düşen alan için ortalama 10 bin metrekare. Bu iyi bir gösterge.” dedi.

Bakınız: Lviv Gezi Rehberi ve Gezi Notları

Bildirildiği üzere, Lviv Bilişim Kümesi ve Galeri Merkezi, bu yıl haziran ayında 160 milyon dolarlık İnovasyon Bölgesi IT Parkı projesini başlattı ve kısa süre önce inşaat ruhsatı aldı.

Kompleks, toplam 164 bin metrekarelik 6 adet A sınıfı ofis binasını, üç iş merkezi, 150-200 odalı bir otel, alışveriş ve spor merkezlerini ve bir eğitim kampüsünü barındıracak çok işlevli bir bölge olarak tasarlandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com