Lviv’de rahip kiliseyi zimmetine geçirdi ve kızına devretti (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv’e bağlı, Levandovka’daki kilisenin rahibi, gizlice zimmetine geçirdiği kiliseyi, kızının üzerine devretti. Aynı zamanda damadı kilise arazisini ipotek göstererek bankadan kredi çekti.

Fotoğraf: Video ekran resmi

NTA kanalında yayınlanan olayda bölgede bulunan cemaatin kendi inşa ettikleri bir kiliseden nasıl yoksun bırakıldıkları anlatıldı.

Kilise papazının, kilise arazisini 2009 yılında gizlice zimmetine geçirdiği iddia ediliyor. Cemaat, kilisenin Rus Ortodoks Kilisesi’ne olan bağlılıktan Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne geçişi sırasında, kiliseyi yeniden kaydettirmek gerektiğinde bunu tesadüfen öğrendiler.

Bunu yapan papaz, durum hakkında gazetecilere yorum yapmayı reddediyor. Her pazar, kendisine destek olanlarla birlikte kilisede ayin yapan yaparken; cemaatin kalanı ise yeni atanan rahiple birlikte kışın dışarıda dua etmeye zorlanmaktadır..

Bu arada cemaat, kilisenin satış işlemlerine ait belgeleri geçersiz kılmak için mahkemeye başvurdu. Bu arada, kolluk kuvvetleri de mahkeme öncesi soruşturmaları yürütürken; “dolandırıcılık” suçlaması ile bir ceza davası açılmış durumda.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com