Lviv müfrezesi sınır muhafızları üç Türk vatandaşını gözaltına aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv Sınır Müfrezesinin Nismiçi bölümünün bölge müfettişleri, bir bölge sakininden bilinmeyen bir arabanın sınıra doğru hareket ettiğine dair bir haber alması üzerine harekete geçti ve kaçak yoldan AB’ye geçmek isteyen 3 Türk vatandaşını gözaltına aldı.

Ekip, sınır biriminden gelen bilgileri doğrulamak için harekete geçti ve Ukrayna devlet sınırına birkaç yüz metre kala, Çervonograd ilçesine bağlı yerleşim yerlerinden birinin yakınlarında, 30 ila 40 yaşları arasındaki üç Türk vatandaşının kullandığı Chevrolet aracı durdurdu.

Yapılan sorgulamada yabancıların Ukrayna’ya yasal olarak girdikleri ve üzerlerinden kimlik belgelerinin olduğu ancak kontrol noktalarının dışından Polonya’ya geçmek istedikleri anlaşıldı.

Ukrayna’daki en büyük özel şirketler. Listeye 2 Türk şirketi de girdi.

Tutuklular hakkında bir rapor düzenlendi ve “Ukrayna devlet sınırını yasa dışı geçiş veya yasa dışı geçiş girişimi” suçlamasıyla mahkemeye çıkartılacaklar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com